Ondanks de conflicten in het Midden Oosten is Dubai in 2015 de snelst groeiende verre bestemmingen onder Nederlandse reizigers.
Volgens NBTC NIPO is het aantal Nederlandse reizigers van 2012 tot en met 2014 verviervoudigd, van 12 duizend tot ruim 48 duizend. Het ministerie van toerisme van de Verenigde Arabische Emiraten heeft inmiddels in 2015 al 110 duizend Nederlandse bezoekers geregistreerd.
Een ander Moslimland waar veel Nederlanders komen is Indonesië met als topbestemming Bali. Ook een voorbeeld van een populaire bestemming waar je de prachtigste reizen kunt maken maar wel extra attent moet zijn op de (cultuur-)verschillen met Nederland.
Do’s & don’ts voor Dubai
Hieronder de belangrijkste adviezen voor een bezoek aan Dubai op een rijtje:
Veiligheid: de Verenigde Arabische Emiraten is in het algemeen een veilig land om te reizen, maar wees voorzichtig met intimiteit met je geliefde in het openbaar, want dat is strafbaar, net zoals homoseksualiteit .
Verzekeringen: zorg voor een verzekering met werelddekking. Medische zorg is uitstekend in Dubai maar veel duurder dan in Nederland en dat wordt bij lange na niet altijd vergoed door je standaard zorgverzekering. Check dus goed of je polis daarvoor voldoende dekking biedt.
Gezondheid: behalve essentiële bescherming tegen de verraderlijk felle zon zijn er ook risico’s voor infectieziektes zoals buiktyfus en hepatitis A. Raadpleeg dus een specialist voor een gezond op reis advies en vaccinaties.
In-en uitvoer: in het bezit zijn van pornografisch materiaal en/of medicijnen met ‘opiaten’ is strafbaar zodat je zonder pardon in de gevangenis kunt belanden. Opiaten worden namelijk door de lokale wetgever beschouwd als drugs en kunnen in de vorm van morfine of codeïne zomaar tussen je geneesmiddelen zitten. Laat deze dus voor de zekerheid thuis en raadpleeg je dokter voor vervangende medicatie.
Met MyTravelPlanner.nl stel je per land een handige lijst samen van zaken waar je op moet letten. De adviezen in dit artikel kunnen veranderen, check dus altijd de meest recente adviezen door je gegevens in te vullen op onze site.
Danny van der Harst, februari 2016