Reisgegevens Australië

Veiligheid Australië

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Australië van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  Houd door gedwongen evacuaties door natuurbranden rekening met langere reistijden door files en vertraagde of geannuleerde vluchten. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en houd het lokale nieuws goed in de gaten. Neem altijd extra water en eten mee, een transistorradio met batterijen en wat cash geld en rijd met een volle tank in de auto.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Australië kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  Er geldt (een vorm van) noodtoestand voor de staten New South Wales, Victoria en voor de Australian Capital Territory (Canberra). Volg de adviezen op van de lokale autoriteiten. Reis niet naar het kustgebied tussen Melbourne en Sydney (Wollongong NSW), Eastern Gippsland, the Victorian Alps en the Southern Highlands als dat niet noodzakelijk is. Blijf weg uit de gebieden waar branden woeden. Rooknevel kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral voor mensen met astmatische klachten en jonge kinderen.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 10-01-2020 om 04:01.

 • Dit moet u ook weten!

  Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Australië. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
  Maak een checklist

  Toon alle reisadviezen voor Australië