Reisgegevens Burkina Faso

Veiligheid Burkina Faso

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Burkina Faso van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  Lees hier meer informatie over Burkina Faso en het coronavirus.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Burkina Faso kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  Op 22 en 23 januari 2022 is een groep militairen in opstand gekomen binnen enkele kazernes verspreid over Burkina Faso. Daarbij is geschoten. Er zijn mogelijk slachtoffers gevallen. Door een toename van actieve terroristische gewapende groepen in de grensgebieden met Ghana, Ivoorkust en Mali is de veiligheidssituatie daar instabiel en onveilig. In een groot deel van het land is een verhoogd risico op terroristische aanslagen, ontvoeringen en veiligheidsincidenten.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 24-01-2022 om 06:01.

 • Dit moet u ook weten!

  Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Burkina Faso. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
  Maak een checklist

  Toon alle reisadviezen voor Burkina Faso