Reisgegevens Costa Rica

Veiligheid Costa Rica

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Costa Rica van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  Er zijn veiligheidsrisico’s in Costa Rica. Er worden berovingen en overvallen gepleegd.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Costa Rica kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  In het land komen stakingen voor door overheidspersoneel. Deze stakingen zorgen voor overlast. Wegen en distributiecentra van brandstof worden geblokkeerd en brandstof is op sommige plekken niet beschikbaar. In het bijzonder in de stad Limón is het onrustig met plunderingen, vandalisme en confrontatie tussen politie en oproerkraaiers. Houd daar rekening mee als u in Costa Rica reist.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 20-09-2018 om 01:09.

Dit moet u ook weten!

Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Costa Rica. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
Maak een checklist