Reisgegevens Dominicaanse Republiek

Veiligheid Dominicaanse Republiek

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Dominicaanse Republiek van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  Er zijn veiligheidsrisico’s in het grensgebied met Haïti. Op de weg in het grensgebied komen gewapende overvallen voor. Ook kan het lokaal onrustig zijn. In de regio zijn veel controleposten ingericht door de politie. Daar komt veel corruptie voor en ontstaan soms gevaarlijke situaties. Wees alert bij het oversteken van de grens en reis alleen overdag.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Dominicaanse Republiek kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het land. Volg bijvoorbeeld het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 21-12-2018 om 10:12.

Dit moet u ook weten!

Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Dominicaanse Republiek. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
Maak een checklist