Reisgegevens Ethiopië

Veiligheid Ethiopië

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Ethiopië van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  Politie, leger en douane voeren steekproefsgewijs controles uit. Zorg dat u altijd een geldig identiteitsbewijs bij u heeft. Bereid reizen buiten de hoofdstad goed voor. Houd rekening met slechte of niet aanwezige telefoonverbindingen en internettoegang.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Ethiopië kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  Op verschillende plaatsen in Ethiopië is het onrustig, als gevolg van politieke en/of etnische spanningen. Vermijd demonstraties. Criminaliteit (overvallen) op buitenlanders komt in de hoofdstad Addis Ababa steeds vaker voor.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 09-04-2019 om 03:04.

 • Dit moet u ook weten!

  Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Ethiopië. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
  Maak een checklist

  Toon alle reisadviezen voor Ethiopië