Reisgegevens Filipijnen

Veiligheid Filipijnen

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Filipijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  De Taal-vulkaan, 60 km ten zuiden van Manilla vandaan, is actief. Het internationale vliegverkeer kan vertraagd zijn of uitvallen. Neem contact op met uw vliegmaatschappij voor de actuele informatie. Het wegverkeer op de Filipijnen is chaotisch. Reizen met veerboten kan gevaarlijk zijn. Pas op dat er geen munitie of andere dingen in uw bagage worden verstopt.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Filipijnen kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  De Taal-vulkaan, 60 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Manilla, is nog steeds actief. Vermijd het gebied 7 km rond de vulkaan Taal. In het gehele land komt veel kleine criminaliteit voor en kunnen buitenlanders het slachtoffer worden van oplichters. Er is een risico op terroristische aanslagen in het land. In het westen van Mindanao komen ontvoeringen voor zowel op land als op zee.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 27-01-2020 om 10:01.

 • Dit moet u ook weten!

  Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Filipijnen. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
  Maak een checklist

  Toon alle reisadviezen voor Filipijnen