Reisgegevens Filipijnen

Veiligheid Filipijnen

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Filipijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  Het wegverkeer op de Filipijnen is chaotisch. Pas op bij reizen per (veer)boot, bus of taxi.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Filipijnen kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  Op 27 januari 2019 is een bomaanslag gepleegd in de stad Jolo op het eiland Sulu. Daarbij vielen 20 doden en vele gewonden. Reis niet naar de Sulu-eilandengroep en naar het zuidwesten van het eiland Mindanao vanwege gewelddadigheden en terrorisme. Zie ook de rubriek ‘Onveilige gebieden’ voor een specifiek advies per gebied. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg bijvoorbeeld het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 29-01-2019 om 02:01.

Dit moet u ook weten!

Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Filipijnen. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
Maak een checklist