Reisgegevens Guatemala

Veiligheid Guatemala

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Guatemala van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  Let op, er zijn veiligheidsrisico’s in Guatemala. Er komt veel criminaliteit voor, waarbij vaak geweld gebruikt wordt. Houd bij de grensovergangen rekening met onveilige situaties en wees voorzichtig. In het land kunnen daarnaast demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. In het hele land, maar vooral in het westen, zijn er veel beschadigde wegen.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Guatemala kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  De vulkaan Fuego is op 3 en 6 juni 2018 uitgebarsten. Er zijn dodelijke slachtoffers gevallen. De Guatemalteekse overheid heeft alle reizen naar de vulkaan verboden. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 06-06-2018 om 01:06.

Dit moet u ook weten!

Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Guatemala. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
Maak een checklist