Reisgegevens Irak

Veiligheid Irak

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Irak van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  De Nederlandse ambassade in de hoofdstad Bagdad en het consulaat-generaal in de stad Erbil kunnen alleen zeer beperkte consulaire hulp bieden.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Irak kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  In nasleep van de verkiezingen van 12 mei 2018 kunnen er demonstraties en gewelddadigheden voorkomen. In de zuidwestelijke provincies van Irak komen regelmatig demonstraties voor. Dit komt door onder andere de slechte elektriciteitsvoorziening. De politie kan soms hard optreden tegen demonstranten.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 13-07-2018 om 02:07.

 • Dit moet u ook weten!

  Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Irak. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
  Maak een checklist

  Toon alle reisadviezen voor Irak