Reisgegevens Oekraïne

Veiligheid Oekraïne

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Oekraïne van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  In de hoofdstad Kiev en steden zoals Charkiv, Odessa, Zaporizja en Dnipro (in het oosten en zuiden van het land) kunnen ongeregeldheden en demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. De Nederlandse ambassade kan geen consulaire bijstand geven op de Krim en in de provincies Donetsk en Loegansk.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Oekraïne kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  De staat van beleg die in delen van Oekraïne van kracht was, is niet verlengd. In de provincies Donetsk en Loegansk wordt nog steeds gevochten. Reis niet naar deze provincies. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 27-12-2018 om 02:12.

Dit moet u ook weten!

Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Oekraïne. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
Maak een checklist