Reisgegevens Sri Lanka

Veiligheid Sri Lanka

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Sri Lanka van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  In Sri Lanka kunnen demonstraties voorkomen. Deze kunnen tot geweld leiden. Het verkeer is chaotisch.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Sri Lanka kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  Op 21 april 2019 zijn er aanslagen geweest in Sri Lanka, in de hoofdstad Colombo en in de steden Batticaloa en Negombo. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Vanaf 22 april 2019 om 24.00 is de noodtoestand van kracht. De Sri Lankaanse autoriteiten hebben hierdoor meer bevoegdheid om controles uit te voeren. Er is veel politie en leger zichtbaar op straat aanwezig. Voor heel Sri Lanka is een avondklok afgekondigd van 9 uur in de avond tot 4 uur in de ochtend. Dat betekent dat men in die tijd niet op straat mag zijn. Sociale media zijn geblokkeerd. Het vliegveld is open, maar men moet 4 uur voor vertrek aanwezig zijn. Houd rekening met extra veiligheidsmaatregelen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie via uw reisorganisatie of hotelstaf. Bezoek geen opendare plekken waar veel mensen samenkomen en blijf alert.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 22-04-2019 om 05:04.

 • Dit moet u ook weten!

  Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Sri Lanka. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
  Maak een checklist

  Toon alle reisadviezen voor Sri Lanka