Reisgegevens Venezuela

Veiligheid Venezuela

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Venezuela van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  In Venezuela is veel gewelddadige criminaliteit. Ook buitenlanders kunnen hiervan slachtoffer worden. Zelfs op het vliegveld loopt u gevaar. De weg tussen het vliegveld en de hoofdstad Caracas is zeer gevaarlijk.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Venezuela kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  In een deel van Venezuela is regelmatig geen stroom. Hierdoor is de veiligheidssituatie nog slechter geworden. Het is steeds moeilijker om aan eerste levensbehoeften zoals water, voedsel en medicijnen te komen. Er is bijna geen brandstof meer te krijgen. Reis niet naar het grensgebied met Colombia en Brazilië. Reis niet naar de deelstaten Zulia, Tachira, Barinas, Apure en Amazonas. Reis en verblijf alleen in de rest van Venezuela als dit noodzakelijk is.

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 14-03-2019 om 07:03.

 • Dit moet u ook weten!

  Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Venezuela. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
  Maak een checklist

  Toon alle reisadviezen voor Venezuela