Reisgegevens Zwitserland

Veiligheid Zwitserland

 • Advies over veiligheid

 • Beknopt reisadvies

  Hieronder ziet u een beknopte versie van het reisadvies voor Zwitserland van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Algemeen

  In Zwitserland zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

  Natuurgeweld

  In de Zwitserse Alpen komen lawines voor. Houdt u aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

  Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en ov-verbindingen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

  Informatie over lawinegevaar vindt u op de website van het Zwitserse Institut für Schnee und Lawinenforschung (SLF) (informatie in het Engels).

  Wat te doen in een noodsituatie

  Bent u in Zwitserland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

  Laatste ontwikkelingen

  De veiligheidssituatie in Zwitserland kan van dag tot dag verschillen. Laat uw e-mailadres achter, zodat we uw reis kunnen opslaan en u inzicht houdt in de actuele situatie.

  Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

  Het gehele reisadvies lezen

  Lees het gehele reisadvies en download de app om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen van het reisadvies in de toekomst.

  Gehele advies lezen Download de app
 • Ministerie van Buitenlandse zakenHet veiligheidsadvies is samengesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is voor het laatst gewijzigd op 18-12-2021 om 08:12.

 • Dit moet u ook weten!

  Bekijk alle noodzakelijke voorbereidingen en adviezen voor een reis naar Zwitserland. Vink af wat u al heeft gedaan en bewaar wat u nog moet doen.
  Maak een checklist

  Toon alle reisadviezen voor Zwitserland