My Travel Planner Uw reisvoorbereiding begint hier Fri, 30 Mar 2018 13:01:52 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Reisorganisatie licht vakantieganger nog onvoldoende in over reisziektes /geen-categorie/reisorganisatie-licht-vakantieganger-nog-onvoldoende-reisziektes/ /geen-categorie/reisorganisatie-licht-vakantieganger-nog-onvoldoende-reisziektes/#respond Fri, 04 Mar 2016 12:56:35 +0000 /?p=731 Een ruime meerderheid van de vakantiegangers die ongevaccineerd naar landen met een risico op hepatitis reist, blijkt vooraf niet geïnformeerd te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Gezondopreis.nl, uitgevoerd door TNS Nipo in november 2015. Maar liefst 78 procent van deze ongevaccineerde reizigers zegt voorafgaand aan de vakantie geen informatie te hebben gekregen. 40 procent Lees meer...

Het bericht Reisorganisatie licht vakantieganger nog onvoldoende in over reisziektes verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
Een ruime meerderheid van de vakantiegangers die ongevaccineerd naar landen met een risico op hepatitis reist, blijkt vooraf niet geïnformeerd te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Gezondopreis.nl, uitgevoerd door TNS Nipo in november 2015.

Maar liefst 78 procent van deze ongevaccineerde reizigers zegt voorafgaand aan de vakantie geen informatie te hebben gekregen. 40 procent van de reizigers naar hepatitis-risicobestemmingen vindt dat hun reisorganisatie de meest voor de hand liggende instantie is voor een dergelijke gezondheidsinformatie, blijkt uit de cijfers.

Volgens aanvullend onderzoek van MyTravelPlanner.nl stellen veel online reisbureau’s hier echter nog geen prioriteit aan, ondanks dat ze hier wel wettelijk toe verplicht zijn. “De informatie is vaak wel ergens online aanwezig, maar niet altijd even goed te vinden”, aldus Danny van der Harst van MyTravelPlanner.nl. Dit is volgens Van der Harst met name een probleem voor de onbewuste, ongevaccineerde reizigers. “Als je niet weet wat je mist, ga je er ook niet naar op zoek.”

Uit het onderzoek van Gezondopreis blijkt dat vooral vakantiegangers die dichtbij huis blijven, zich niet bewust zijn van besmettelijke ziektes. In tegenstelling tot reizigers naar verre landen denken vakantiegangers binnen of net buiten Europa zulke voorzorgsmaatregelen niet nodig te hebben.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) beveelt echter ook reisvaccinatie aan voor vakantielanden zoals Turkije, Egypte, Kroatië en Bulgarije. 37 procent van de reizigers die naar deze landen op vakantie gaat, heeft zich echter niet laten vaccineren.

Hepatitis A, ook wel geelzucht genoemd, is zeer besmettelijk en kan je bijvoorbeeld oplopen via besmet voedsel of water: zelfs in een 5-sterren resort. De verschijnselen, zoals misselijkheid en koorts, zijn bijzonder onprettig en in sommige gevallen kan de herstelperiode maanden duren.

Volgens MyTravelPlanner.nl kunnen reisbureau’s meer doen om hun klanten een zorgeloze vakantie te bezorgen. Op MyTravelPlanner.nl kan de reiziger door het beantwoorden van 5 vragen alle relevante informatie krijgen voor een goede vakantie.

 

(Danny van der Harst, januari 2016)

Het bericht Reisorganisatie licht vakantieganger nog onvoldoende in over reisziektes verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
/geen-categorie/reisorganisatie-licht-vakantieganger-nog-onvoldoende-reisziektes/feed/ 0
Kan ik mijn reis annuleren naar Zikavirus bestemming? /geen-categorie/kan-ik-mijn-reis-annuleren-naar-zikavirus-bestemming/ /geen-categorie/kan-ik-mijn-reis-annuleren-naar-zikavirus-bestemming/#respond Sat, 20 Feb 2016 12:01:59 +0000 /?p=699     We hebben inmiddels gehoord dat de WHO (World Health Organization) zwangere vrouwen adviseert niet te reizen naar gebieden waar het Zika-virus voorkomt (zie het bovenstaande kaartje). Maar wat betekent dit voor mijn positie wanneer ik wil annuleren? Krijg ik wel mijn geld terug en geldt dat ook voor mijn gezin… en wat als Lees meer...

Het bericht Kan ik mijn reis annuleren naar Zikavirus bestemming? verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
 

 

We hebben inmiddels gehoord dat de WHO (World Health Organization) zwangere vrouwen adviseert niet te reizen naar gebieden waar het Zika-virus voorkomt (zie het bovenstaande kaartje).

Maar wat betekent dit voor mijn positie wanneer ik wil annuleren? Krijg ik wel mijn geld terug en geldt dat ook voor mijn gezin… en wat als je niet zwanger bent en toch niet wilt gaan?

Na rondgang door MyTravelPlanner bij Nederlandse reisorganisaties zoals Tui en Thomas Cook blijken de meeste touroperators en zelfs luchtvaartmaatschappijen rekening te houden met de zorgen onder zwangere vrouwen. Voor deze groep klanten bieden de meeste reisorganisaties de mogelijkheid kosteloos om te boeken naar een andere datum of bestemming. Vaak wordt dan wel een doktersverklaring gevraagd. Uiteraard geldt dit aanbod ook voor alle meereizende gezinsleden.

Voor alle andere reizigers gelden volgens RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) geen grote gezondheidsrisico’s en kan dus ook geen aanspraak worden gedaan op restitutie of omboeken. Ook verzekeraars en calamiteitenfonds dekken geen kosten wanneer je je reis wil annuleren, dat gebeurt pas bij een volledig negatief reisadvies en dan enkel voor reizigers die hun reis hebben geboekt bij een SGR/Calamiteitenfonds aangesloten reisorganisatie.

(Danny van der Harst, februari 2016)

 

Het bericht Kan ik mijn reis annuleren naar Zikavirus bestemming? verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
/geen-categorie/kan-ik-mijn-reis-annuleren-naar-zikavirus-bestemming/feed/ 0
Dubai snelst stijgende reisbestemming /nieuws/dubaisnelststijgendereisbestemming/ /nieuws/dubaisnelststijgendereisbestemming/#respond Sat, 20 Feb 2016 11:56:00 +0000 /?p=694 Ondanks de conflicten in het Midden Oosten is Dubai in 2015 de snelst groeiende verre bestemmingen onder Nederlandse reizigers. Volgens NBTC NIPO is het aantal Nederlandse reizigers van 2012 tot en met 2014 verviervoudigd, van 12 duizend tot ruim 48 duizend. Het ministerie van toerisme van de Verenigde Arabische Emiraten heeft inmiddels in 2015 al Lees meer...

Het bericht Dubai snelst stijgende reisbestemming verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
Ondanks de conflicten in het Midden Oosten is Dubai in 2015 de snelst groeiende verre bestemmingen onder Nederlandse reizigers.

Volgens NBTC NIPO is het aantal Nederlandse reizigers van 2012 tot en met 2014 verviervoudigd, van 12 duizend tot ruim 48 duizend. Het ministerie van toerisme van de Verenigde Arabische Emiraten heeft inmiddels in 2015 al 110 duizend Nederlandse bezoekers geregistreerd.

Een ander Moslimland waar veel Nederlanders komen is Indonesië met als topbestemming Bali. Ook een voorbeeld van een populaire bestemming waar je de prachtigste reizen kunt maken maar wel extra attent moet zijn op de (cultuur-)verschillen met Nederland.

Do’s & don’ts voor Dubai

Hieronder de belangrijkste adviezen voor een bezoek aan Dubai op een rijtje:

Veiligheid: de Verenigde Arabische Emiraten is in het algemeen een veilig land om te reizen, maar wees voorzichtig met intimiteit met je geliefde in het openbaar, want dat is strafbaar, net zoals homoseksualiteit .

Verzekeringen: zorg voor een verzekering met werelddekking. Medische zorg is uitstekend in Dubai maar veel duurder dan in Nederland en dat wordt bij lange na niet altijd vergoed door je standaard zorgverzekering. Check dus goed of je polis daarvoor voldoende dekking biedt.

Gezondheid: behalve essentiële bescherming tegen de verraderlijk felle zon zijn er ook risico’s voor infectieziektes zoals buiktyfus en hepatitis A. Raadpleeg dus een specialist voor een gezond op reis advies en vaccinaties.

In-en uitvoer: in het bezit zijn van pornografisch materiaal en/of medicijnen met ‘opiaten’ is strafbaar zodat je zonder pardon in de gevangenis kunt belanden. Opiaten worden namelijk door de lokale wetgever beschouwd als drugs en kunnen in de vorm van morfine of codeïne zomaar tussen je geneesmiddelen zitten. Laat deze dus voor de zekerheid thuis en raadpleeg je dokter voor vervangende medicatie.

Met MyTravelPlanner.nl stel je per land een handige lijst samen van zaken waar je op moet letten. De adviezen in dit artikel kunnen veranderen, check dus altijd de meest recente adviezen door je gegevens in te vullen op onze site.

Danny van der Harst, februari 2016

Het bericht Dubai snelst stijgende reisbestemming verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
/nieuws/dubaisnelststijgendereisbestemming/feed/ 0
Zuid Afrika met kinderen? Geboorte acte mee! /nieuws/zuid-afrika-met-kinderen-geboorte-acte-mee/ /nieuws/zuid-afrika-met-kinderen-geboorte-acte-mee/#respond Sat, 20 Feb 2016 10:21:38 +0000 /?p=688 Zuid Afrika eisen reisdocumenten voor kinderen Er zijn sinds juni 2015 nieuwe regels opgelegd door het ministerie van Zuid Afrika voor reizen (met) minderjarigen t/m 17 jaar. Daar hoort onder andere het meenemen van de geboorteakte bij. Maar er zijn meer nieuwe regels. Gezinnen teruggestuurd We kregen van 1 van onze bezoekers te horen dat Lees meer...

Het bericht Zuid Afrika met kinderen? Geboorte acte mee! verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
Zuid Afrika eisen reisdocumenten voor kinderen
Er zijn sinds juni 2015 nieuwe regels opgelegd door het ministerie van Zuid Afrika voor reizen (met) minderjarigen t/m 17 jaar. Daar hoort onder andere het meenemen van de geboorteakte bij. Maar er zijn meer nieuwe regels.

Gezinnen teruggestuurd
We kregen van 1 van onze bezoekers te horen dat ze had gezien dat 3 gezinnen niet konden afreizen naar Zuid Afrika omdat ze voor de kinderen niet het geboortecertificaat hadden meegenomen. Dat is behoorlijk pijnlijk als je je had verheugd op een mooie vakantie naar Zuid Africa. Voorkom dus deze situaties door u goed voor te bereiden. Het reisbureau had ze hierover helaas ook niet goed geïnformeerd.

Regels per situatie

Zo zijn er specifieke regels voor:
1. Bijzondere zorg kinderen
2. Minderjarige begeleid door beide ouders
3. Minderjarige begeleid door één ouder, ouders zijn niet gescheiden; reizende ouder is geen weduwe/weduwnaar
4. Minderjarige die reist met één van de ouders die gescheiden is of wettelijk gescheiden is en die volledige ouderlijke rechten en plichten (voorheen voogdijschap genoemd) of volledige wettelijke voogdij met betrekking tot de minderjarige verleend zijn
5. Minderjarige die reist met één van de ouders die gescheiden is of wettelijk gescheiden en die specifieke ouderlijke rechten en plichten (voorheen gezamenlijk voogdijschap genoemd) of wettelijk voogdijschap met betrekking tot de minderjarige is verleend
6. Minderjarige die reist met een weduwe of een ouder die weduwe is
7.Een minderjarig weeskind waarvoor nog geen formeel bevel van voogdijschap of adoptie is afgegeven
8. Minderjarige begeleid door een persoon die niet zijn/haar biologische ouder is
9. Minderjarige die wordt begeleid door zijn/haar adoptieouder(s)

Op deze site zijn de formulieren en details te vinden

Geboorteacte aanvragen voor Zuid Africa reis

Je kunt geboorteactes alleen opvragen in de plaats waar uw kind is geboren. Gelukkig is het in veel gevallen niet nodig om ernaar toe te gaan. Het is dan ook mogelijk om aan te vragen per post of online. De kosten zijn 12,80 (tarief 2016).

Ons advies:

Laat u goed informeren door uw reisorganisatie maar ook door de instanties. Bijvoorbeeld die het geboorte certificaat uitgeven. Plan en regel alle essentiële voorbereidingen voor Zuid Africa en nog 247 bestemmingen op onze site.

Het Team van MyTravelPlanner

Het bericht Zuid Afrika met kinderen? Geboorte acte mee! verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
/nieuws/zuid-afrika-met-kinderen-geboorte-acte-mee/feed/ 0
Contant geld mee op reis ja of nee? /nieuws/wel-of-geen-cash-contant-geld-mee-op-reis/ /nieuws/wel-of-geen-cash-contant-geld-mee-op-reis/#respond Sat, 13 Feb 2016 22:14:40 +0000 /?p=662 Wij adviseren altijd om voldoende contant geld mee te nemen op reis.

Het bericht Contant geld mee op reis ja of nee? verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
Als MyTravelPlanner helpen wij reizigers met al hun voorbereidingen voor hun reis. Voor geldzaken werken wij samen met GWK Travelex. Veel reizigers vragen ons of het verstandig is om contant geld mee te nemen op reis.

Contact geld meenemen of niet? 

Je zou zeggen dat geld wisselen “uit” is nu we in alle landen om ons heen met de Euro betalen. We zijn best verwend als Nederlanders waar nu zelfs contactloos betalen al mogelijk is. Maar voor verre bestemmingen is het nog altijd sterk aan te raden. Wij, als MyTravelPlanner.nl team, horen natuurlijk vooral de verhalen waarbij het mis gaat. We hebben er een paar op een rijtje gezet voor je. Dan kun je zelf bepalen of je wel of geen contant geld meeneemt op je reis.  Als je zelf andere voorbeelden hebt, dan horen we het uiteraard graag!

1 Contant geld voor Visum on arrival

Er zijn meerdere landen waar je niet vooraf een visum hoeft aan te schaffen maar wel ter plekke een visum on arrival dient te betalen. Dit dient vaak te gebeuren in de lokale valuta of dollars. Wij horen veel verhalen van reizigers die bij aankomst geen contant geld mee hebben en dan ter plekke op de luchthaven geld moeten gaan pinnen. Vaak staan er dan rijen voor deze pinautomaten hetgeen geen lekkere aankomst is na de vaak zeer lange reis.

2. Contant geld voor Magneetstrip beschadiging

Een verhaal dat we hoorden van een reizigster in New York. Na een geslaagde weekje in New York hield ze een taxi aan om naar het vliegveld te gaan. De taxichauffeur checkte direct bij het instappen haar credit card. De magneetstrip werkte niet. Ergens was deze magneet strip kapot gegaan. Het enige alternatief waren cash dollars. Terwijl de tijd begon te dringen, doorzocht ze haar tassen en sprokkelde zo wat dollar biljetten bij elkaar. Niet genoeg, maar de taxi chauffeur was gelukkig coulant. Zo haalde ze gelukkig toch nog haar vliegtuig. Als dat niet goed was gegaan, waren de kosten waarschijnlijk aanzienlijk geweest.

3. Contant geld na diefstal of beroving

Tja. Niemand wil natuurlijk van tevoren horen dat je berooft of bestolen kan worden. Maar wees eerlijk, wie kent er niemand die dit wel eens is overkomen? Of is het zelf niet eens overkomen? En hoe lekker is dan als je op je kamer nog wat contact geld hebt bewaard (in de kluis)? Het is immers al erg genoeg wat je is overkomen. Uiteraard kan je geld laten overmaken maar daarvoor is een legitimatie nodig. Maar wat als die zojuist is meegenomen?

4 Contant geld voor als er geen pasbetaling mogelijk is

En natuurlijk is er het geval waarbij je op een afgelegen plek bent en je kan gewoonweg niet met een pinpas of credit card betalen. Dat komt nog best vaak voor.

Ons advies: neem contant geld mee op reis

Dit aanhorende zou je moeten denken: waarom niet? Ons advies is dan ook meerdere betaalmiddelen mee te nemen: contact geld, een pinpas, een credit card en als je geen credit card hebt,  neem dan een prepaid credit card mee. Dat is credit card waar je van tevoren geld op stort. Dit is dan het maximale dat je kan opnemen. Verder werkt de kaart net als een gewonen credit card maar zonder dat het gekoppeld is aan je bank.

Op deze site kun je per bestemming kijken wat de lokale valuta zijn en of je die kunt wisselen in Nederland. Je kunt het geld ook via een link direct online bestellen bij GWK Travelex. Je haalt het dan op bij 1 van de vele vestigingen bijvoorbeeld op het station. Maar het is ook mogelijk het geld op te pikken net voor vertrek op Schiphol. Prepaid credit cards zijn ook direct via onze site te bestellen en er is ook verdere uitleg te vinden. Je kan ook voor 248 landen zien wat de wisselkoers is en of je je bankpas moet activeren. Ga naar onze homepage maar je eigen checklist

 

 

 

 

 

 

Het bericht Contant geld mee op reis ja of nee? verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
/nieuws/wel-of-geen-cash-contant-geld-mee-op-reis/feed/ 0
Is Birma (Myanmar) veilig om te reizen? /nieuws/isbirmaveiligomtereizen/ /nieuws/isbirmaveiligomtereizen/#respond Thu, 11 Feb 2016 07:54:08 +0000 /?p=651 Veiligheid Birma  Op onze site kun je per land de actuele en betrouwbare veiligheidssituatie voor 248 landen lezen. Deze keer  bespreken we op het forum Birma / Myanmar. Op dit moment, 13 februari 2016 luidt het advies als volgt. ***Let op: dit advies kan dus gewijzigd zijn op het moment dat je dit leest. Kijk altijd Lees meer...

Het bericht Is Birma (Myanmar) veilig om te reizen? verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
Veiligheid Birma 

Op onze site kun je per land de actuele en betrouwbare veiligheidssituatie voor 248 landen lezen. Deze keer  bespreken we op het forum Birma / Myanmar. Op dit moment, 13 februari 2016 luidt het advies als volgt. ***Let op: dit advies kan dus gewijzigd zijn op het moment dat je dit leest. Kijk altijd op onze site voor de actuele veiligheid in Birma.

Birma / Myanmar veilig?

Algemeen

Birma / Myanmar maakt politieke veranderingen door. In 2015 waren er verkiezingen, maar openlijke kritiek op de regering kan leiden tot gevangenisstraf. Er vinden vaker georganiseerde protesten plaats.

Veilig in Birma?

 Op 8 november 2015 vonden er in Birma / Myanmar verkiezingen plaats. Er blijft een verhoogde kans op spanningen en ongeregeldheden. Wees alert als u in Myanmar bent. Vermijd (grote) publieke bijeenkomsten. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Bijvoorbeeld via de media of via het reisadvies.

Ga goed voorbereid op reis. Registreer u bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u te bereiken bent bij een noodsituatie. Zorg dat u voldoende contant geld heeft voor noodgevallen.

Door de aanhoudende overstromingen is de infrastructuur gebrekkig in Chin en Rakhine en de regio’s Magwe en Sagaing. Reis niet naar Rakhine (zie ‘onveilige gebieden’). Vermijd reizen naar de overige gebieden als dat mogelijk is. Reist u toch naar deze gebieden? Volg dan de adviezen en instructies van de lokale autoriteiten op.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Birma/Myanmar. In de steden Yangon en Bago zijn sinds oktober 2013 enkele bomaanslagen gepleegd. Daarbij zijn doden en gewonden gevallen. De aanslagen zijn gepleegd bij onder andere een busstation en hotel in Yangon.

In juli 2014 zijn er rellen geweest in stad Mandalay. Deze rellen ontstonden door interreligieuze spanningen.

In de grensgebieden in Shan en Kachin State zijn er gevechten tussen rebellen en het leger. De situatie blijft gespannen in de regio’s waar gewapende rebellengroepen actief zijn (delen van Chin State en Sagaing, delen van Shan, Mon, Kayin en Kayah States). Men vlucht vanuit deze gebieden naar andere delen van het land.

In februari 2015 is de noodtoestand afgekondigd in een zelfbestuurd deel van Shan State. Dit gebeurde nadat zware gevechten uitbraken tussen leger en rebellengroepen

Onveilige gebieden

Reis niet naar:

De staat Rakhine aan de grens met Bangladesh, in het zuidwesten. Dit advies geldt niet voor de badplaats Ngapali. U kunt van en naar Ngapali reizen via de luchthaven van Thandwe;
Het noordelijk grensgebied, vooral de staat Kachin en het noorden van de staat Shan;
Het grensgebied met Thailand.
Reis niet naar Rakhine

In Rakhine is er veel geweld tussen boeddhistische en islamitische inwoners. Het geweld is opgelaaid in juni 2012. Het heeft geleid tot tientallen doden en duizenden daklozen en sindsdien blijft de situatie gespannen. Er is vooral veel geweld in de stad Sittwe, de hoofdstad van Rakhine. En in andere noordelijke gebieden van Rakhine. Bij de havenstad Thandwhe vond in september en oktober 2013 een golf van geweld plaats. Maar sindsdien is er ook geweld in andere delen van Rakhine.

Vanwege het geweld mag u van de overheid onder andere niet in de avond de straat op (avondklok). Dat geldt voor plaatsen in het midden en het noorden van Rakhine. De avondklok in Sittwe is inmiddels opgeheven.

Gaat u naar Ngapali? Reis dan via de luchthaven van Thandwe.

De overheid kan de regels voor veiligheid (zoals de avondklok) aanpassen als de situatie verandert. Reist u naar het gebied, volg dan de berichten in de media. Laat u vooraf goed informeren door uw reisorganisatie, uw hoteleigenaar of de lokale autoriteiten. Verandert de veiligheidssituatie, neem dan contact op met uw reisorganisatie. Bent u in het land, volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Reis niet naar de noordelijk grensgebieden

In het noordelijke grensgebied van Birma/Myanmar is veel geweld. Sinds 2012 vecht het leger er met verschillende bevolkingsgroepen. Ook zijn er drugsbendes actief. Het geweld vindt vooral plaats in deze gebieden:

De staat Kachin (behalve de steden Myitkyina, Bhamo en Putao);
De staat Shan, in het noorden. In 2012 en 2013 hebben in deze gebieden gevechten plaatsgevonden tussen het leger en gewapende etnische groepen. In februari 2015 werd na zware gevechten tussen leger en rebellengroepen de noodtoestand in het zelfbestuurde gebied van Kokang uitgeroepen. De mensen vluchten nu het gebied uit;
De streek ten noorden van Thailand bij Shan State (Mae Sai/Tachilek, de Gouden Driehoek). Hier zijn drugsbendes actief;
De steden Myitkyina, Bhamo en Putao. Reist u naar deze steden? Ga dan na wat de veiligheidssituatie op dat moment is.
Reis niet naar het grensgebied met Thailand

Bij de grens met Thailand kunnen gevechten ontstaan tussen het Birmese/Myanmare leger en verschillende bevolkingsgroepen. De partijen hebben hun vijandigheden officieel gestaakt en de grens kan weer worden overgestoken. Maar de kans op geweld blijft bestaan. Daardoor kunnen grensovergangen tussen beide landen gesloten worden. In de grensgebieden liggen onontplofte explosieven en landmijnen. Let hier extra goed op.

Gezondheid

De gezondheidszorg in Birma/Myanmar is matig. Buitenlanders kunnen maar in een beperkt aantal ziekenhuizen terecht. Heeft u een serieus medisch probleem of is er een noodgeval? Dan heeft u mogelijk vervoer nodig naar Thailand. Houd hier rekening mee als u een reisverzekering afsluit.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met eenn arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Moet u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis? Dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Dit is slechts een deel van het gehele advies.

Kijk voor een volledig en aktueel overzicht op www.mytravelplanner.nl Vul je bestemming in en kijk naar de veiligheid op jouw bestemming, Deze gegevens verkrijgen wij middels een samenwerking met Buitenlandse Zaken. Zij stellen per land, wereldwijd een veiligheidsadvies op. Dit gaat verder dan alleen terrorisme maar bestrijkt vele facetten als het gaat om veiligheid. Op www.mytravelplanner.nl vind je ook adviezen en hulp op het gebied van visa, valuta, verzekeringen, vaccinaties en vervoer.

 

 

 

Het bericht Is Birma (Myanmar) veilig om te reizen? verscheen eerst op My Travel Planner.

]]>
/nieuws/isbirmaveiligomtereizen/feed/ 0